Search
Close this search box.

Výlety třídy 1Z

V úterý 25.6. 2024 se žáci 1Z zúčastnili exkurze do Železničního depozitáře Národního technického muzea v Chomutově. V depozitáři si prohlédli historické exponáty parních i dieselových lokomotiv, salónní, osobní i motorové vozy. Velmi cennou částí exkurze bylo, že žáci sami údaje o lokomotivách předávali a modely popisovali. A tak už i pedagogický doprovod zná jména lokomotiv jako Albatros, Šlechtična, Žehlička, Papoušek i Kremák, Brejlovec, Hektor, Pielstick i Čmelák.
Po technické části exkurze proběhla i část přírodovědná a turistická, přesunuli jsme se přes centrum Chomutova do velmi příjemného Zooparku. Zde nás upoutalo nové meduzárium i krásné průchozí voliéry.
Další den ve středu 26.6.2024 naším cílem byla Komáří vížka, na kterou jsme se dostali vyhlídkovou sedačkovou lanovou dráhou. Po krátkém občerstvení na vyhlídce se všech 20 studentů vydalo pěšky zpět do Krupky. Stihli jsme zajít před odjezdem na zříceninu hradu Krupka.
Počasí nám přálo, a i přes horko a plno nachozených kilometrů všichni výlet zvládli bez problémů. Chválím třídu 1Z za dochvilnost ve všech domluvených časech a pěkné chování a také za informační servis ohledně vlakového spojení apod.
Také děkuji kolegyním Ing. Vlčkové a Ing. Turanské za pomoc, doprovod a příjemnou společnost.
Ing. Lea Drdková

Sdílet:
Nejnovější příspěvky